Valsgaard Gymnastikforenings historie

Gymnastikkens begyndelse:

Efter krigen i 1848 og 1864 begyndte skytteforeningerne at brede sig. Højskolerne begyndte at dyrke gymnastik, som spredte sig ud til landsbyerne. I 1888 kom gymnastikken til Hobroegnen. Det var dog ikke uden kvaler og hånlige bemærkninger, at Lærer Johannes Såbye fra Øls fik indført skydning og gymnastikken i Hannerup.

Valsgaard Gymnastikforening:

Ildsjælen, den unge landmand Laust Poulsen fra Redsø, samlede unge mænd til gymnastik i laden på Bramslevgård og til skydning i bakkerne. Han blev også foreningens forkæmper, da han blev valgt som leder ved den stiftende generalforsamling, der blev afholdt på skolen den 10. november 1891. Valsgaard Skytteforening blev en realitet.

Gymnastik i forsamlingshuset:

I 1893 blev der opført et forsamlingshus i Valsgaard, hvilket markerede et nyt kapitel i lokalsamfundets historie. Gymnastikken flyttede fra Bramslevgårds laden til det nye forsamlingshus, hvor den nød bedre faciliteter. Her kunne gymnasterne træne under forbedrede forhold med professionelle redskaber såsom ribber og bomme ud over den hjemmelavede buk. Samtidig blev skydningen flyttet fra Bramslev bakker til bakkerne hos Jens Kr. Pedersen i Nakkedal, hvilket muliggjorde mere effektiv og sikker træning for skytterne. Denne flytning af aktiviteterne bidrog til en styrkelse af foreningens struktur og en øget deltagelse fra lokalsamfundet.

Gymnastik for kvinderne:

I de første 10 år af foreningens historie er det kun Laust Poulsen og Hans Peter Nielsen fra Redsø, der kendes som ledere. Det var også Laust Poulsen, der i 1895 tog initiativ til at starte det første kvindehold i foreningen. Gymnastik for kvinder blev fortsat fremmet, og i 1897 havde Laust Poulsen det første kvindehold, der optrådte på et gymnastikstævne. Dette vakte dog en del opsigt og kritik på grund af de kvindelige gymnasters påklædning og optræden, hvilket affødte mange suk fra tilskuere. Til trods for dette blev samme hold året efter inviteret til at optræde ved en opvisning i Flues, og som historien viser, står jorden stadig fast under vores fødder trods den uanstændige optræden!

Drengegymnastik:

Først i 1900-tallet blev drengegymnastikken introduceret i foreningen. Drenge deltog aktivt i konkurrencer sammen med drenge fra andre lokalsamfund som Hørby og Døstrup. Det siges, at foreningen på dette tidspunkt havde erhvervet sig redskaber som buk, plint og rullemåtte, hvilket markerede en betydelig udvidelse af træningsmulighederne og styrkede foreningens gymnastikprogram.

Landsstævne i Fredericia:

I 1921 deltog Hobroegnen med både et kvindehold og et herrehold i Landsstævnet. Begge hold inkluderede gymnaster fra Valsgaard. Dette stævne var det ottende i rækken, men det blev afbrudt af første verdenskrig, som varede fra 1914 til 1918. Det skulle gå helt til 1921, før man igen kunne samles til et landsstævne. Det var særligt glædeligt, at Nordslesvig og sønderjyderne deltog for første gang, og på grund af dette og genforeningen i 1920 blev stævnet kendt som "Genforeningsstævnet". Der deltog i alt 4700 personer, herunder 2570 gymnaster (950 kvinder og 1620 mænd).

I tiden efter krigen:

Man oplevede, at forskellige foreninger slog sig sammen om foredragsmøder, sange og lignende aktiviteter. I 1946 blev Valsgaard Ungdomsforening, Idrætsforening og Gymnastikforening alle fusioneret til V.G.I.F. Denne sammenslutning markerede et nyt kapitel i foreningens historie og styrkede samtidig det lokale fællesskab. Den 22. juli 1951 blev det nye stadion indviet med flaghejsning, musik, taler samt hånd- og fodboldkampe, efterfulgt af en festlig aften, der symboliserede sammenholdet og engagementet i det nye foreningsfællesskab.

Dilettant:

Sidst i 1950'erne blev der indført nye arrangementer på programmet, som tjente både som underholdning og økonomisk støtte til foreningen. Disse tiltag bidrog til at styrke fællesskabet og sikre foreningens fortsatte drift og udvikling.

Gymnastik i den nye skole:

I 1966 blev den nye skole endelig indviet, og den rummede en topmoderne gymnastiksal med næsten alle ønskelige gymnastikredskaber samt faciliteter som omklædningsrum og brusebad. Samme år fejrede foreningen sit 75-års jubilæum med stor festlighed. Til denne lejlighed blev Peder Nielsen fra Valsgaard hædret som ældste aktive gymnast i foreningen, hvilket markerede hans langvarige og dedikerede engagement. Det var også et år, hvor foreningen kunne prale af hele otte gymnastikhold, hvilket vidner om en imponerende vækst og diversitet i aktiviteterne.

Lederuddannelse:

Flere gymnastik- og idrætsskoler er blevet etableret til gavn og glæde for ungdommen og hele det danske samfund. Overalt i landet er haller blevet opført, så ikke kun gymnastik, men også boldspil, kan dyrkes om vinteren. Selv i Valsgaard har der været bestræbelser på at opføre en hal, men foreløbig er planerne blevet lagt på is. Trods dette har Valsgaard haft glæden af at levere ledere og mange gymnaster til Hobroegnens repræsentationshold, hvilket vidner om en stærk og aktiv gymnastiktradition i lokalområdet.

Valsgaard er med helt fremme:

Valsgaard har med en vis stolthed sendt gymnaster med til Ollerups og Flensted Jensens eliteholds udenlandsturnéer. Igennem halvfjerdserne fortsatte gymnasterne med at strømme til, når foreningen kaldte, uanset om de var børn, unge eller ældre. Denne vedvarende interesse og engagement i gymnastikken er et tegn på foreningens dybe rødder i lokalsamfundet og dens evne til at inspirere gymnaster på tværs af aldre og generationer.

Spring for piger:

I 1973 blev der etableret springhold for piger for første gang, hvilket var en helt ny tilføjelse til foreningens aktiviteter. Dette hold deltog i adskillige opvisninger ved byfester og gymnastikstævner og blev anerkendt som en fremragende ambassadør for foreningen. Den positive opmærksomhed og anerkendelse, som holdet tiltrak, førte til en betydelig vækst, og det ene hold blev hurtigt til tre. Dette viser tydeligt den store succes og popularitet, som springholdet opnåede, og den positive indflydelse det havde på foreningens udvikling.

Foreninger lægges sammen:

I årene 1967-1968 stod man over for en udfordring, hvor der manglede gymnaster i Oue og boldspillere i Valsgaard. For at imødekomme dette behov blev Oue-Valsgaard Gymnastik- og Idrætsforening (O.V.G & I.F.) stiftet med virkning fra den 25. oktober 1968. Gymnastikaktiviteterne blev placeret på Valsgaard Skole, mens fodbolden fik sit hjem på Oue Stadion. Håndbold blev organiseret efter behov i området mellem Oue og Valsgaard. Senere blev også badminton og volleyball tilføjet til foreningens aktiviteter, hvilket bidrog til en bredere dækning af idrætsinteresser i lokalsamfundet.

Foreningerne går her til sit!:

Der var ikke altid samme ambitionsniveau mellem foreningerne, og heller ikke samme behov for kontingent, indtægter og udgifter. Derfor var det med stor opbakning fra medlemmerne på generalforsamlingen den 7. februar 1984, at gymnastikken vendte tilbage til sin oprindelige form som Valsgaard Gymnastikforening af 1891. Denne beslutning markerede en tilbagevenden til foreningens historiske rødder og principper, hvilket blev mødt med glæde og støtte fra medlemmerne.

Drengesatsning:

I 1985 blev udråbt som et drengeår af D.D.G.U. (Dansk Gymnastik og Ungdomsforening) og D.D.S.G. & I (Dansk Drenge- og Ungdomsforening for Idræt), og Valsgaard var ivrigt med på ideen fra begyndelsen. Foreningen oplevede i flere år den største tilslutning af drenge i hele Nordjyllands Amt. Dette stillede store krav til drengenes instruktører, der konstant arbejdede på at være på forkant med tiden. Det var på denne måde, at holdet lørdagsspringdrenge blev skabt som et svar på behovet og interessen fra drengene.

Valsgaard Hallen:             

Mens Arden byråd kæmpede med at tage stilling til, hvor i kommunen der skulle investeres i en ny hal, blev der arbejdet på højtryk i Valsgaard. I foråret 1985 kom Ingeniør Svend Poulsen med ideen om at tegne borgerlån for at finansiere halbyggeriet. På én weekend lykkedes det 61 personer at tegne for 1.400.000 kr. Projektet fik byggetilladelse i august 1985, og dette initiativ fra lokalsamfundet viste sig at være afgørende for realiseringen af hallen.

Indvielse af Valsgaard Hallen:

Mens Arden byråd kæmpede med at træffe beslutninger om, hvor i kommunen der skulle investeres i en ny hal, var der i Valsgaard travlt med aktiviteter. I foråret 1985 kom Ingeniør Svend Poulsen med ideen om at tegne borgerlån for at finansiere halbyggeriet. På blot én weekend lykkedes det 61 personer at tegne for 1.400.000 kr. Dette stærke engagement fra lokalsamfundet blev en afgørende faktor for projektets succes. I august 1985 fik projektet endelig byggetilladelse, hvilket markerede en vigtig milepæl i bestræbelserne på at opføre hallen.

Positivt omtale:

Med projektet "Hal i Valsgaard" viste hele Valsgaard by og omegn, at de stod sammen om at realisere dette ambitiøse mål. Denne kollektive indsats blev bemærket bredt, og det resulterede endda i positiv omtale på Danmarks Radios TV. For gymnastikken var det særligt glædeligt, at hallen med sin indretning og udstyr viste sig at være særdeles velegnet til gymnastik. Nu kunne man glæde sig over at have både gymnastikaktiviteter i hallen og i gymnastiksalen på skolen, hvilket gav foreningen mulighed for at udvide og forbedre sit gymnastiktilbud til glæde for hele lokalsamfundet.

Modeshow:

I årene fra 1986 og de tre efterfølgende år arrangerede gymnastikforeningen modeshows, hvilket viste sig at være en økonomisk gevinst for foreningen. Denne aktivitet gav foreningen mulighed for at øge sine indtægter, hvilket betød, at der nu kunne investeres flere penge i eksempelvis indkøb af redskaber og andre fornødenheder. Dette var med til at forbedre foreningens faciliteter og styrke dens gymnastikprogram til glæde for medlemmerne.

Airmåtte:

Den 29. november 1986 blev hallen endelig indviet i Valsgaard. Det var en betydelig investering, som kun var mulig takket være deltagelse fra firmaer, private borgere og Valsgaardhallen, der alle gik med i projektet. Men det viste sig at være en yderst god investering. Mange foreninger drog til Valsgaard for at benytte den fantastiske facilitet, og interessen var stor. Selv DGI Nordjylland valgte at placere deres årlige drengetræf i Valsgaard, hvilket vidner om hallens popularitet og faciliteternes kvalitet.

Ældregymnastik:

I 1988 annonceredes endnu et nyt tiltag, denne gang med fokus på ældregymnastikken. Foreningen udvidede sit program og havde nu hele 18 hold på programmet, som blev ledet af i alt 31 instruktører. Som noget nyt til denne sæson blev der lavet plakater med ugeplanen, holdbeskrivelser og fotos af instruktørerne. Disse plakater blev sat op i butikker, haller, skoler og andre relevante steder for at informere lokalsamfundet om det brede udvalg af gymnastikhold og aktiviteter i foreningen.

Gymnastikkens Mekka:

Gymnastikforeningen oplever stor succes med mange gymnaster på holdene og en gruppe dygtige og engagerede instruktører. Foreningen har formået at sætte Valsgaard på landkortet inden for gymnastikverdenen, og i aviserne omtales stedet som gymnastikkens mekka. Denne positive omtale vidner om den betydelige indsats og succes, som foreningen har opnået, og understreger dens status som et førende centrum for gymnastikaktiviteter.

Karolines Idrætspris:

Nu skriver vi 1991, og springdrengene er fortsat et stort tilløbsstykke og kører på deres 5. sæson. Der er imponerende 32 drenge i alderen fra 6 til 13 år, der deltager aktivt. Som en anerkendelse for arbejdet med drengegymnastikken modtager gymnastikforeningen en generøs check på 5000 kr. Prisen blev overrakt af Årets fodboldspiller, Kim Vilfort, hvilket var en stor ære og anerkendelse af foreningens indsats for at fremme gymnastikken blandt drenge i lokalområdet.

Stortrampoliner:
I 1993 har foreningen anskaffet sig stortrampoliner, hvilket åbner op for nye muligheder inden for gymnastikken. Nu er det muligt at deltage i gymnastik med det formål at springe i stortrampolin, hvilket tilføjer en spændende og udfordrende dimension til foreningens aktiviteter. Dette skridt markerer en fortsat udvikling og diversificering af gymnastiktilbuddene i foreningen, som fortsat stræber efter at imødekomme medlemmernes interesser og behov.

Der kom håndstand i logoet:

Her ses logoets udvikling gennem årene. Det første logo blev tegnet af en lokal pige fra Karls. I 1993 blev håndstandene tilføjet til logoet, hvilket markerede en ny æra i foreningens visuelle identitet. Denne udvikling i logoet afspejler foreningens værdier og fokus gennem årene og er et symbol på dens vedvarende engagement i gymnastikken og lokalsamfundet.

Springgrav:

Valsgaard er igen med fremme i udviklingen. Ved hjælp af nye borgerlån og frivillig arbejdskraft lykkedes det foreningen at bygge en springgrav, hvilket var en betydelig bedrift. Det var det første springgrav på Hobroegnen, hvilket markerede en milepæl i lokalsamfundets sportsfaciliteter. Denne tilføjelse gjorde også hallen endnu mere attraktiv og eftertragtet for andre foreninger, der nu gerne tog på weekendture for at benytte de nye faciliteter. Dette var et klart eksempel på, hvordan fællesskabet og engagementet i Valsgaard bidrog til at forbedre lokalområdets sportsmuligheder.

Cirkus:

Ni unge Valsgaard gymnaster optrådte som akrobatiske cirkusartister i Willestrup-spillet sommeren 1995. De fyldte manegen med imponerende optrædener, herunder møller, kraftspring, flyveruller, flik-flak og saltoer, der fascinerede publikum og skabte en mindeværdig forestilling.

Petanque og kroket:

I 1996 blev der tilføjet senioridræt til foreningens program. Til dette formål blev der anlagt kroket- og petanquebaner, hvilket gjorde det muligt for seniorerne at deltage i disse aktiviteter udendørs. Senioridrætten startede med petanque og kroket under åben himmel, men senere på sæsonen rykkede aktiviteterne indendørs til andre former for motion og træning. Denne udvidelse af foreningens aktiviteter til at omfatte senioridræt afspejler en fortsat bestræbelse på at imødekomme og engagere folk i alle aldre og træningsniveauer.

Henter børn i børnehave og fritter:

I 1997 blev der ikke tilføjet nye hold til foreningens program, men der blev introduceret en ny service. Foreningen begyndte nu at tilbyde at hente børn fra børnehaver og fritidsordninger og hjælpe dem med at klæde om, så de var klar til gymnastikken. Denne service blev indført for at gøre det lettere for børnene at deltage i gymnastikaktiviteterne og for at lette forældrenes byrde med transport og tidskoordinering. Det markerede en fortsat indsats fra foreningens side for at imødekomme behovene hos børnene og deres familier og for at skabe en mere tilgængelig og inkluderende gymnastikoplevelse.

Airtrack:

I 1998 anskaffede foreningen sig endnu en nyhed: en 3 x 15 meter lang Air track. Finansieringen af dette køb kom primært fra sponsorer, hvor over halvdelen af pengene blev bidraget af disse sponsorer, der fik deres navne på siden af banen som en gestus for deres støtte. Denne investering markerede en fortsat modernisering af foreningens faciliteter og tilføjede en ny og spændende træningsmulighed for gymnasterne.

Pensionade:

Den 15. maj 1998 afholdt DGI Himmerlands ældreidrætsudvalg "Pensionade" i Valsgaard. Arrangementet bød på konkurrencer i petanque, kroket, dart, boldspil og gamle lege. Der deltog imponerende 130 personer, hvilket var en fordobling i forhold til året før. Dette tal vidner om en stigende interesse og engagement i ældreidrætten og understreger værdien af sådanne arrangementer i lokalsamfundet.

Flere hold startes op:

I 1999 blomstrede endnu tre nye hold frem i foreningen. Aerobic blev tilføjet til programmet efter opfordring fra en borger i Valsgaard, hvilket imødekom behovet for en mere energisk og rytmisk træningsform. Et mor og barn-hold blev også introduceret, hvilket lovede en sjov og livlig sanseoplevelse i gymnastikkens fantasifulde leg. Derudover blev et velvære-hold etableret, der fokuserede på både fysisk og psykisk velvære gennem afspænding og mindfulness. Disse nye tilføjelser udvidede foreningens repertoire af aktiviteter og tilbød flere muligheder for medlemmerne at deltage i træning og motion på en sjov og givende måde.

Bungee-rig

I 2000 blev den første Bungee-rig i Himmerland taget i brug, og det var igen Valsgaard, der var med helt fremme. Nu kunne gymnasterne øve sig i at udføre saltoer med forskellige skruer i stortrampolinerne, hvilket markerede en ny æra af avanceret og adrenalinfyldt træning. Denne tilføjelse til foreningens faciliteter bidrog til at gøre gymnastikoplevelsen endnu mere spændende og udfordrende for medlemmerne, samtidig med at den cementerede Valsgaards position som en pioner inden for gymnastikken i Himmerland.’

MD plus springbane:

I december 2000 kom endnu en investering til Valsgaard Gymnastikforening: en MD Plus springbane. Denne nytilføjelse blev muliggjort takket være foreningens frivillige, der havde arbejdet hårdt for at tjene penge gennem lotterier, salg af æblemost, indsamlinger og sponsorater. Denne indsats fra foreningens medlemmer understregede fællesskabets engagement og dedikation til at forbedre og udvikle foreningens faciliteter til gavn for alle medlemmerne.

Store hoppedag:

Den 5. september 2001 afholdt foreningen i samarbejde med firmaet Hoppy Jump en stor hoppedag for byens børn. Arrangementet blev delt op i tre sektioner: først var det for dagplejerne og børnehaven, derefter for skolen, og til sidst var det åbent for alle. Det var en dejlig dag fyldt med aktiviteter som ballondyr og luftakrobater, der skabte glæde og underholdning for alle deltagerne. Arrangementet var en stor succes og et eksempel på foreningens engagement i at arrangere sjove og mindeværdige begivenheder for lokalsamfundets børn.

Luft sektion til MD springbane:

Lige knap et år efter at foreningen havde anskaffet sig MD Plus springbanen, nemlig i november 2001, blev der igen samlet penge ind til redskaber. Denne gang var det til den længe ventede luftsektion til MD springbanen. På knapt et år lykkedes det foreningen at samle omkring 100.000 kr. ind til dette formål, hvilket vidner om en imponerende indsats og opbakning fra foreningens medlemmer og lokalsamfundet. Denne succes understreger fællesskabets engagement i at forbedre og udvikle foreningens faciliteter til glæde for alle gymnasterne.

Ny fane:

Med en så aktiv forening blev fanen naturligvis slidt, så den 16. marts 2002 blev foreningens nye fane indviet. Det første søm til ære for Hendes Majestæt Dronningen blev slået i af gymnastikveteranen Villiam Kjeldsen, som har været aktiv i foreningen siden begyndelsen af 1920'erne. Det andet søm i fanen til ære for fædrelandet blev slået af Ib Henriksen, som repræsenterede Arden Kommune. Formanden for Valsgaard Gymnastikforening, Peter Overgaard, slog det tredje og sidste søm i fanen. Fanen blev skænket af Danmarks Samfundet på Valdemarsdag, og denne ceremoni markerede en vigtig begivenhed i foreningens historie og styrkede båndene til både kongeriget og lokalsamfundet.

Renovering af skolen:

I november 2002 vedtog et enigt byråd i Arden at renovere Valsgaard Skole, hvor gymnastiksalen også var en del af denne renovering. Desværre betød renoveringen, at der blev mindre plads til gymnastikken, da den lille gymnastiksal blev endnu mindre. Denne problematik var tidligere blevet påpeget af gymnastikforeningen, og det blev også omtalt i aviserne. Foreningen udtrykte skuffelse over ikke at blive hørt i denne sag, da de havde gjort opmærksom på de udfordringer, de ville stå over for som følge af de reducerede pladsforhold.

Sommergymnastik:

I 2003 blev gymnastiksæsonen forlænget efter den afsluttende forårsopvisning i marts. Foreningen fortsatte med nye hold helt frem til sommerferien, og der var hold for både børn, juniorer og unge. På tværs af alle holdene deltog godt 100 gymnaster i aktiviteterne. Året efter, i 2004, blev der også tilføjet Power walk til programmet. Dette tilbud gav deltagerne mulighed for at gå mange ture i den smukke natur omkring Valsgaard og nyde motionen i det fri. Disse initiativer bidrog til at udvide foreningens aktiviteter og tilbyde flere muligheder for medlemmerne at deltage i forskellige former for motion og træning.

Gymnastik i forsamlingshuset:

Under renoveringen af skolen i 2004 blev forsamlingshuset igen brugt til gymnastikaktiviteter. Instruktører og bestyrelse måtte være kreative for at få det hele til at fungere sammen. Et af foreningens hold måtte endda træne i Oue hallen for at sikre, at alle aktiviteter fortsat kunne gennemføres. Desværre resulterede disse udfordringer i en tilbagegang i medlemstallet det år. Trods modgangen arbejdede foreningen hårdt for at opretholde et højt niveau af engagement og aktivitet blandt medlemmerne, og de fortsatte med at tilbyde gymnastikmuligheder på trods af de midlertidige begrænsninger.

Aflastnings hal:

I 2004 satsede foreningslivet i Valsgaard på opførelsen af en ny hal. Med en lynaktion ønskede man at finansiere byggeriet gennem borgerlån og frivillig arbejdskraft, uden involvering af kommunen. Denne beslutning vidner om sammenhold, engagement og initiativ i lokalsamfundet. Med stor stolthed og lettelse kunne man den 25. november 2004 endelig holde indvielse af hal 2, hvilket markerede en betydningsfuld milepæl for foreningen og lokalsamfundet som helhed.

I 2005 stod den ældre generation i fokus i Valsgaard. Som en del af den landsdækkende kampagne samarbejdede Gymnastikforeningen med Sund By Arden og DGI Himmerland om at arrangere et åbent hus-arrangement den 25. april 2005. Arrangementet bød på aktiviteter som stavgang, petanque, krolf og kroket, hvilket gav de ældre mulighed for at deltage i sjove og motionsfremmende aktiviteter. Samme år blev der også startet et gymnastikhold op for voksne, nemlig 50+. Disse initiativer afspejlede foreningens ønske om at tilbyde et bredt udvalg af aktiviteter, der kunne imødekomme forskellige aldersgruppers behov og interesser og fremme sundhed og trivsel i lokalsamfundet.

Pizzaspring:

I 2006 kom et nyt tiltag på programmet, som opstod ud fra et ønske blandt foreningens medlemmer om at mødes og forbrænde noget af al julemaden. Foreningen indførte derfor "PIZZAspring" mellem jul og nytår. Dette arrangement var åbent ikke kun for foreningens medlemmer, men også for alle børn fra 7 år og opad. Det gav en sjov og anderledes måde at være aktiv på i juleferien og tilbød en mulighed for at have det sjovt og samtidig forbrænde lidt energi efter julehyggen.

Efterskoleopvisning:

Som noget nyt blev der i 2009 afholdt en efterskoleopvisning. Flere efterskoler havde årene forinden spurgt om lov til at komme og vise deres kunnen, og med foreningens mange hold var opvisningsdagen fyldt op. Da tilskuerpladserne allerede var gjort klar til den kommende lokalopvisning, besluttede man at benytte aftenen før til at lade efterskolerne vise deres kunnen. Dette gav en ekstra dimension til arrangementet og skabte en spændende og varieret opvisning for både gymnaster og publikum.

Nye redskaber igen…:

I en aktiv forening, hvor redskaberne flittigt bliver brugt, er fornyelse nødvendig. Med hjælp fra sponsorer og flere indsamlinger blev det derfor muligt i 2009 at anskaffe en ny træplint. Året efter, i 2010, blev der investeret i en Air Track Pro+, som skulle afløse eller aflaste den 12 år gamle Air Track. Disse opgraderinger og nyanskaffelser sikrede, at foreningen kunne fortsætte med at tilbyde moderne og sikre træningsfaciliteter til sine medlemmer og opretholde et højt niveau af gymnastikudøvelse.

Samarbejde:

I sommeren 2010 valgte Ik Rosendal Gymnastik og Valsgaard Gymnastikforening at lægge deres sommeropvisninger sammen. De besluttede at holde opvisningen på skift mellem de to foreninger for at give gymnasterne en bedre oplevelse med flere tilskuere og samtidig lette arbejdet i de to bestyrelser. Denne samarbejdsløsning gav mulighed for at skabe en større og mere festlig begivenhed, hvor gymnaster fra begge foreninger kunne vise deres kunnen og glæde sig over støtten fra et større publikum.

Zumba:

I 2010 ramte Zumba-bølgen Valsgaard, og foreningen havde uddannet to nye instruktører til at lede Zumba-timerne. Det blev en kæmpe succes, og damer fra både nær og fjern strømmede til. På grund af det store fremmøde måtte foreningen låne en lille scene eller podie, så de mange deltagere kunne se, hvad instruktørerne lavede under timerne. Denne nye aktivitet tiltrak stor interesse og tilføjede et sjovt og energisk element til foreningens tilbud.

Handicapgymnastik:

I samme periode så også handicapgymnastik dagens lys i Valsgaard Gymnastikforening. Fem instruktører, heriblandt en fysioterapeut, havde meldt sig på banen for at lede dette hold. Der blev oprettet 10 pladser, og holdet var en succes fra starten af. Til lokalopvisningen modtog initiativet mange beundrende kommentarer for at tilbyde denne inkluderende aktivitet, der gav mennesker med handicap mulighed for at deltage og nyde glæden ved gymnastikken. Det blev anerkendt som et positivt skridt mod en mere inkluderende og mangfoldig gymnastikforening.

Landsdelsjuniorhold:

I 2011 meddelte DGI Nordjylland, at det var sidste sæson med landsdelsjuniorhold fra deres side. Som følge heraf fik tre foreninger tilbudt at køre disse hold videre i lokalforeningen. Valsgaard var den eneste forening, som søgte om og fik tildelt begge hold. Derfor startede der i 2012 to landsdelsjuniorhold op i Valsgaard, hvilket var et betydningsfuldt skridt for foreningen og gav mulighed for at fortsætte med at udvikle talentfulde gymnaster i lokalområdet.

Flere redskaber:

Siden 2012 er der sket flere investeringer i træningsudstyr til Valsgaard Gymnastikforening. Der er blevet indkøbt 2 Dorado-trampoliner, en 9 meter Airtrack Pro Plus og 1 Multitrainer til springholdene. Til rytmeholdene er der også med jævne mellemrum blevet indkøbt nye håndredskaber, hvilket har bidraget til at forbedre træningsfaciliteterne og muliggøre en bredere vifte af gymnastikaktiviteter og øvelser for medlemmerne. Disse investeringer har været med til at opretholde foreningens høje standarder og sikre en fortsat udvikling inden for gymnastikken.

Multisport:

Indendørs udvidede man også aktivitetsspektret i Valsgaard Gymnastikforening. I 2009 blev der opstartet hockey for mænd, som senere udviklede sig til floorball. I 2012 blev der introduceret et tilbud om Kids Floorball, hvor hver spiller fik deres egen hockeystav. Derudover blev der i 2015 i samarbejde med Mariagerfjord Kommune etableret et tilbud om Funbattle, hvilket udvidede mulighederne for sjov og aktivitet i foreningen og lokalområdet. Disse initiativer bidrog til at tiltrække flere medlemmer og tilbyde en bredere vifte af sportsaktiviteter for forskellige aldersgrupper.

VGF Master Girls:

Med midler fra Mariagerfjords Elitepulje kunne foreningen i 2015 starte et hold for rytmepiger. Dette hold var designet til piger, der ønskede at blive udfordret mere inden for rytmegymnastik. Holdet var åbent for alle fra 10. klasse og opefter, uanset niveau, og tilbød en mulighed for de mere ambitiøse gymnaster at udvikle deres færdigheder og deltage i et krævende træningsmiljø. Denne nye satsning styrkede foreningens tilbud og tiltrak gymnaster, der søgte efter en mere udfordrende gymnastikoplevelse.